Ar saukli “Zaļākai šodienai” šonedēļ “Olainfarm” atklāj pārbūvēto aukstumstaciju un tās inženiersistēmu, kas veicinās siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu. Aukstumstacijas un sadales infrastruktūras modernizācijā ieguldīti vairāk nekā 2,7 miljoni eiro, tai skaitā Kohēzijas fonda līdzfinansējums 700 tūkstošu eiro apmērā. 

Aukstumstacijas un tās inženiersistēmu rekonstrukcija veikta 18 mēnešu laikā, projekta īstenošanu uzsākot 2019. gada 2. ceturksnī, kura ietvaros veikta ražošanas ceha, aukstumstacijas un ārējo aukstumtīklu rekonstrukcija energoefektivitātes paaugstināšanai un tehniskā stāvokļa uzlabošanai. 2020. gada nogalē veikta aukstumstacijas darbības testēšana un šobrīd aukstumstacija darbojas pilnā apmērā. Aukstumenerģija ar temperatūru līdz mīnus 15 °C tiek izmantota ķīmisko produktu un aktīvo farmaceitisko vielu ražošanā — tehnoloģisko procesu nodrošināšanai. 

Centrālās finanšu un līgumu aģentūras Vides un energoefektivitātes departamenta direktore Dana Heiberga: “Prieks, ka “Olainfarm” kā viens no Latvijas atpazīstamākajiem un sekmīgākajiem komersantiem ne tikai farmācijas nozarē, bet arī ražojošā sektorā rāda piemēru, uzlabojot energoresursu pārvaldību uzņēmuma ražošanas procesos. Šī projekta realizācija, sekmīgi izmantojot Eiropas Savienības fondu līdzfinansējumu, “Olainfarm” ļaus samazināt oglekļa dioksīda emisijas ražošanas procesā, kas atbilst klimata politikas mērķiem gan Latvijā, gan Eiropas Savienībā kopumā.”

Vairāk par projektu - esfondi.lv

Olainfarm

Izmantota AS "Olainfarm" sagatavotā informācija un foto