Turpmāk arī tajos sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumos, kur līgumcenas nesasniedz Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumā noteiktos procedūru piemērošanas sliekšņus, būs jāpublicē paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) Publikāciju vadības sistēmā. To paredz IUB izstrādātās jaunās “Iepirkumu vadlīnijas Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem”, kas stājas spēkā otrdien, 7.maijā.

Ar jaunajām vadlīnijām tiek aizstātas 2017.gada 8.maija “Iepirkumu vadlīnijas sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem”. Vadlīnijas piemērojamas tiem sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumiem, kuru līgumcenas nesasniedz Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumā noteiktos iepirkumu procedūru piemērošanas sliekšņus un kas uzsākti ar 2019. gada 7. maiju.

Pārsvarā saglabājot iepriekšējā regulējumā ietvertos pienākumus, ar grozījumiem ir uzlikts pienākums sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem publicēt paziņojumu par iepirkumu, paziņojumu par grozījumiem un paziņojumu par rezultātiem IUB Publikāciju vadības sistēmā.

Jaunais vadlīniju regulējums paredz, ka sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem, izsludinot iepirkumu, jāpublicē paziņojums par iepirkumu, kurā norāda pamata informāciju par iepirkumu un iepirkuma priekšmetu. Gadījumā, ja sabiedrisko pakalpojumus sniedzējs izdarīs grozījumus iepirkuma dokumentos, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam jāpublicē arī paziņojums par grozījumiem, kurā būs jānorāda veiktie grozījumi un jāprecizē piedāvājumu iesniegšanas termiņš. Savukārt 10 dienu laikā pēc iepirkuma līguma noslēgšanas sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam IUB Publikāciju vadības sistēmā jāpublicē paziņojums par rezultātiem.

Vēršam uzmanību uz vadlīniju pārejas noteikumu 2.punktu, kas nosaka pārejas periodu līdz 2019.gada 6.novembrim, kura laikā sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs nepublicēt vadlīniju 6.6.1., 6.8.1., 6.9.4., 6.9.6., 6.11.3. un 6.12.punktā minētos paziņojumus IUB Publikāciju vadības sistēmā, ja tas publicē tos savā vai attiecīgās pašvaldības tīmekļvietnē.

Ar grozījumiem arī mainīta tirgus izpētes veikšanas kārtība, kā arī veikti precizējumi, ņemot vērā izmaiņas publiskos iepirkumus regulējošajos normatīvajos aktos.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra aicina rūpīgi iepazīties ar jauno vadlīniju saturu un neskaidrību gadījumā sazināties ar Iepirkumu uzraudzības biroju (e-pasta adrese: pasts@iub.gov.lv).

Iepirkumu vadlīnijas sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem (stājas spēkā 2019.gada 7.maijā).

Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu vadlīnijas: paziņojumi par iepirkumu turpmāk jāpublicē IUB tīmekļa vietnē