Ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu Jelgavas Valsts ģimnāzijā ir uzlabota infrastruktūra un mācību vide, lai veicinātu izglītojamo zināšanu, kompetenču un prasmju attīstību, ievērojot iekļaujošas izglītības principu, - izveidota ergonomiska mācību vide, ieviesti informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumi un iegādāts aprīkojums, kā arī uzlabota sporta infrastruktūra.

Jelgavas Valsts ģimnāzijā pabeigti rekonstrukcijas darbi - skolēni varēs mācības uzsākt atjaunotā un mūsdienīgā skolā

foto: Gunārs Timermanis

Būvdarbi objektā ilga divarpus gadus, un skola piedzīvojusi vērienīgas pārmaiņas – ēkai ir jauns jumts un logi, atjaunota ēkas fasāde 20. gadsimta 30. gadu funkcionālajai arhitektūrai raksturīgos toņos, labiekārtota teritorija un sakārtots stadions. Skolai izbūvētas arī jaunas komunikācijas sistēmas – apkure, kanalizācija un ūdensvads, gāze, elektrība. Tāpat sakārtota drenāžas sistēma un veikti vēl citi pasākumi, lai augstais gruntsūdeņu līmenis neradītu applūšanas draudus un nebojātu skolas pamatus.

 
Jelgavas Valsts ģimnāzijā pabeigti rekonstrukcijas darbi - skolēni varēs mācības uzsākt atjaunotā un mūsdienīgā skolā

Skolas iekštelpu remonts veikts, organizējot telpas pa tematiskām grupām, piemēram, izveidots valodu un vēstures bloks, matemātikas un informātikas bloks, dabaszinību (ķīmijas, fizikas, bioloģijas, ģeogrāfijas) bloks. Pagrabstāvā joprojām atradīsies virtuve, ēdamzāle un garderobe, bet no jauna izveidoti gan meiteņu, gan zēnu mājturības kabineti, kur būs šujmašīnas, virtuves aprīkojums, kokapstrādes un metālapstrādes iekārtas. Tāpat skolā kādreizējās sporta zāles vietā ierīkota plaša un moderna bibliotēka. Visās klašu telpās ir izvietotas jaunās paaudzes interaktīvās tāfeles un cits mūsdienu prasībām atbilstīgs aprīkojums.

Skolas vide ir veidota tā, lai skolēniem būtu vietas, kur sarunāties, sastrādāties, kur veikt grupu darbus, pētīt un izzināt. Tāpat skolā ir uzstādīta sistēma, kas ar laiku ļaus veikt elektronisku skolēnu uzskaiti – karšu lasītāji ir pie visu klašu telpu durvīm.

Vēsturiskā ēka, kas ekspluatācijā nodota tālajā 1939. gadā, ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis, kas vērienīgus atjaunošanas darbus līdz šim nebija piedzīvojusi.

ES fondu projektā, kas paredzēts mācību vides uzlabošanai Jelgavā, ietverti arī ieguldījumi Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolā. Savukārt Jelgavas Valsts ģimnāzija ir pirmais no projekta posmiem, kas jau pilnībā ir pabeigts, lai š.g. 2. septembrī skolēni mācības varētu uzsākt atjaunotā ēkā.  

Projekta kopējās izmaksas ir 13 628 570 eiro, no tām ES fondu ieguldījums ir 6 315 161 eiro.

 
Jelgavas Valsts ģimnāzijā pabeigti rekonstrukcijas darbi - skolēni varēs mācības uzsākt atjaunotā un mūsdienīgā skolā

Foto: Jelgavas pilsēta un Gunārs Timermanis