Finanšu ministrija aicina pieteikt konkursā “RegioStars Latvija 2019” inovatīvus un iedvesmojošus ar Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu īstenotos Kohēzijas politikas projektus, ar kuriem projektu īstenotāji lepojas un ir gatavi dalīties pieredzē. Konkursa mērķis ir popularizēt labās prakses piemērus ES fondu finansējuma ieguldīšanā valsts attīstībā. Rezultātā tiks godināti projekti, kas ceļ vietējās sabiedrības labklājības līmeni un vienlaikus izglīto un iedvesmo citus projektu realizētājus Latvijā un citur Eiropā.

Atjaunotas izglītības, veselības aprūpes, kultūras iestādes, atbalsts uzņēmējdarbībā, infrastruktūrā, ieguldījums cilvēku prasmēs, tie ir tikai daži piemēri, kur redzams Eiropas Savienības ieguldījums mūsu valstī. Aiz realizētajiem ES fondu projektiem stāv cilvēki, kuri izauklējuši projektu idejas un projektu rezultāti sniedz reālus ieguvumus Latvijas iedzīvotāju dzīvēs. Godināsim un pateiksimies izcilākajiem ES fondu projektu realizētājiem mūsu valstī,” uzsver finanšu ministrs Jānis Reirs.

Šogad projektu realizētāji aicināti iesniegt projektus šādas 5 kategorijās:

  1. Digitālo pārmaiņu veicināšana;
  2. Zaļās, zilās un pelēkās infrastruktūras savienošana;
  3. Cīņa pret nevienlīdzību un nabadzību;
  4. Pret klimata pārmaiņām noturīgu pilsētu veidošana;
  5. Veselības aprūpes pakalpojumu modernizēšana.

Pieteikumus konkursam aicinām iesniegt līdz 22. maijam (termiņš pagarināts!). Plašāka informācija par katru no konkursa kategorijām, konkursa nolikumu, kritērijiem, kā arī pieteikuma anketa pieejama mājaslapā: https://regiostars.lv/.

“RegioStars Latvija 2019” konkursā pieteiktos projektus izvērtēs žūrija un labākos projektus katrā no kategorijām apbalvos īpašā pasākumā, kas norisināsies 29. maijā Rīgā, Latvijas Universitātes Akadēmiskajā centrā, Zinātņu mājā.

Informācijas sagatavotāja:
Ieva Raboviča
Komunikācijas departamenta vecākā eksperte
Tālr.: (+371) 67 083 880, mob.: 28301482
E-pasts: ieva.rabovica@fm.gov.lv

Godinās ES fondu projektu īstenotājus konkursā “RegioStars Latvija 2019”