Pēc vērienīgas pārbūves Lielupē atklāts tenisa centrs “Lielupe”, tam kļūstot par modernāko tenisa centru Baltijā. Jauna, starptautisko sacensību standartiem atbilstoša slēgtā tenisa laukumu halle, atvērtie tenisa laukumi, mūsdienu prasībām atbilstoša infrastruktūra ir daļa no uzlabojumiem, kas ļaus gan organizēt starptautiska mēroga tenisa sacensības, gan ikdienā būs pieejama ikvienam veselīga dzīvesveida entuziastam.

Atklāj Baltijas valstīs modernāko tenisa centru “Lielupe”

Pēc rekonstrukcijas valsts pārvaldībā esošais tenisa centrs “Lielupe” spēj uzņemt no 400 līdz 500 spēlētāju dienā un nodrošināt vairāk nekā 50 dažāda līmeņa starptautisku turnīru norisi gadā. Ikdienā centra pakalpojumus izmantos ne tikai Latvijas Tenisa savienības sportisti un nacionālā tenisa izlase, bet arī bērni, jaunieši un citi tenisa entuziasti.

Ieguldījums sporta attīstībā

‘’Teniss ir viens no sporta veidiem, kurā Latvijas sportistu vārdi pēdējos gados izskanējuši īpaši pārliecinoši un spoži. Tādēļ ir dubults prieks, ka vēsturiskais tenisa centrs, kas izauklējis daudzus slavenus sportistus, beidzot pārdzimis jaunā kvalitātē, paverot ceļu arī jaunām tenisa personībām un sporta mīļotājiem,’’ svinīgajā atklāšanā sacīja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.

“Ar gandarījumu jāuzsver, ka ar rekonstruētā tenisa centra nodošanu ekspluatācijā ir noslēdzies vairāk nekā desmit gadus ilgs process, kurš nav bijis viegls nevienai no iesaistītajām pusēm. Taču rezultāts pārspēj iecerēto – bez pārspīlējuma var teikt, ka šobrīd “Lielupe” ir modernākais tenisa centrs Baltijas valstīs, kurā jau norisinājās WTA turnīrs šā gada vasarā un turpmāk norisināsies gan starptautiska mēroga tenisa mači, gan arī tas būs pieejams ikvienam tenisa un veselīga dzīvesveida entuziastam,” uzsvēra tenisa centra “Lielupe” valdes loceklis Guntis Zālītis. 

tenisa centrs Lielupe

No ES fondiem iegulda vairāk nekā 1,2 miljonus eiro

Tenisa centra pārbūve veikta četrās kārtās. Otrās un trešās kārtas ietvaros uzbūvēta mūsdienīga slēgtā tenisa laukumu halle, kas savienota ar veco, padomju laikos būvēto, ēku. Jaunuzbūvētajā hallē atrodas 4 tenisa laukumi, 3 skvoša korti, pludmales tenisa laukums un telpas fitnesa un trenažieru zālēm. Rekonstruēta arī 1989. gadā būvētā slēgtā tenisa halle, veicot tās būvkonstrukciju, inženierkomunikāciju un administratīvā korpusa iekštelpu pārbūvi, kā arī energoefektivitātes uzlabošanu.

Energoefektivitātes pasākumiem - ēkas sienu un jumta siltināšanai, logu un durvju nomaiņai, apkures sistēmas pilnveidei un energoefektīva apgaismojuma ierīkošanai -  no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansēti 1,2 miljoni eiro. Kopumā projekta īstenošanā ieguldīti 11,2 miljoni eiro. 

ESfondi Tenisa centrs Lielupe

Tenisa centra vēsture

Tenisa centra “Lielupe” slēgtā halle tika uzbūvēta 1989. gadā, izveidojot valsts tenisa centru „Lielupe”, kas pakāpeniski kļuva par prestižu tenisa bāzi ne vien Latvijā, bet arī visā toreizējā Padomju Savienībā. Šajā bāzē risinājušies daudzi starptautiskie turnīri, Eiropas čempionāti, Labas gribas spēles, Deivisa kausu izcīņas sacensības un turnīri ar pasaules klases tenisistu piedalīšanos. Kopš 1992. gada tenisa centram ir nacionālās sporta bāzes statuss, kopš 2017. gada 100% kapitāla daļu īpašumtiesību turētājs ir Izglītības un zinātnes ministrija.

Izmantota informācija, ko sagatavojis
Kaspars Līcītis, PR konsultants
Tālr.: 29660003, e-pasts: kaspars.licitis@gmail.com