16. oktobrī AS “Olainfarm” svinīgi atklāja jaunu ražošanas korpusa ēku. Uzņēmums ieguldījis 2.98 miljonus eiro energoefektivitātes uzlabošanā un 6.38 miljonus eiro jaunu ražošanas tehnoloģu ieviešanā, no tiem ES fondu līdzfinansējums - gandrīz 3 miljoni eiro.

AS “Olainfarm” svinīgi atklāj jaunu ražošanas korpusu

Jaunajā ražošanas korpusa ēkā atrodas pakošanas iecirknis, kur uzstādītas jaunas iekārtas medikamentu fasēšanai un verifikācijas prasību ievērošanai, kā arī aprīkojums jaunu produktu ieviešanai ražošanā un pētniecībai. Ēkā izveidota arī jauna produkcijas pakošanas telpa, kā arī gatavās produkcijas karantīnas uzglabāšanas noliktava un produkcijas izsniegšanas zona. 

CFLA direktora vietnieks Eiropas Savienības fondu sistēmas attīstības jautājumos Mārtiņš Brencis: “Vienmēr ir gandarījums redzēt, kad uzņēmums spēj gudri izmantot ES fondu sniegtās iespējas, lai attīstītos, un Olainfarm, kas jau ir farmācijas nozares līderis Latvijā, tam ir lielisks piemērs. Neapstājoties pie sasniegtā, tas turpinājis attīsties, ieviešot ražošanā aizvien jaunus un inovatīvus produktus. Tas ir ieguvums ne tikai uzņēmumam, bet arī valstij un zinātnei kopumā. Ar profesionalitāti, mērķtiecību un neatlaidību Olainfarm kalpo kā veiksmes stāsts ES fondu investīciju sniegto iespēju izmantošanā uzņēmuma attīstībai un eksporta veicināšanai.”

AS “Olainfarm” svinīgi atklāj jaunu ražošanas korpusu

Mārtiņš Brencis, CFLA direktora vietnieks ES fondu sistēmas attīstības jautājumos

Pateicoties AS “Olainfarm” investīcijām, mums izdevies radīt iespēju mūsu ekspertiem strādāt labiekārtotās telpās ar jaunākās paaudzes ražošanas tehnoloģijām. AS “Olainfarm” tādējādi varēs vēl vairāk kāpināt ražošanas jaudu. Ar lepnumu varu teikt, ka AS “Olainfarm” būs laicīgi gatavs Krievijas zāļu verifikācijas prasību ievērošanai. Prasību izpilde palīdzēs mums saglabāt konkurētspēju Krievijas un NVS noieta tirgū arī turpmāk,” saka Lauris Macijevskis, AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs.

“Gadu gaitā AS “Olainfarm” spējis mainīties un pat attīstīties, neraugoties uz straujajām izmaiņām tirgū un stingrajiem zāļu ražošanas uzraudzības un drošības kontroles pasākumiem, kādi bija jāievieš Latvijai, iestājoties ES. Tagad AS “Olainfarm” ir līdzvērtīgs partneris starp citiem zāļu ražotājiem ES un citās pasaules valstīs. Tirgus iespēju paplašināšana NVS valstīs, tostarp Krievijā, nākotnē var dot būtisku pienesumu ne tikai pašai kompānijai, bet mūsu valstij kopumā, tādējādi stiprinot Latvijas ekonomikai tik nozīmīgo farmācijas rūpniecību,” saka Ilmārs Dūrītis, Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs.

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Lapiņa-Ennīte
tel. 29375689
Ieva.Lapina-Ennite@olainfarm.com