Rīt, 6. novembrī, beidzas pārejas periods iepirkumu veikšanā, un turpmāk arī sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumos, kur līgumcenas nesasniedz Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumā noteiktos procedūru piemērošanas sliekšņus, ir jāpublicē ar iepirkumu saistītie paziņojumi Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) Publikāciju vadības sistēmā. To paredz IUB izstrādātās “Iepirkumu vadlīnijas Sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem”.

No 6. novembra sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem ir pienākums publicēt IUB Publikāciju vadības sistēmā:

  • paziņojumu par iepirkumu, kuram nepiemēro Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumu;
  • paziņojumu par grozījumiem iepirkumā, kuram nepiemēro Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumu;
  • paziņojumu par rezultātiem iepirkumā, kuram nepiemēro Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumu

Vadlīniju regulējums paredz, ka sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem, izsludinot iepirkumu, jāpublicē paziņojums par iepirkumu, kurā norāda pamata informāciju par iepirkumu un iepirkuma priekšmetu. Gadījumā, ja sabiedrisko pakalpojumus sniedzējs izdarīs grozījumus iepirkuma dokumentos, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam jāpublicē arī paziņojums par grozījumiem, kurā būs jānorāda veiktie grozījumi un jāprecizē piedāvājumu iesniegšanas termiņš. Savukārt 10 dienu laikā pēc iepirkuma līguma noslēgšanas sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam IUB Publikāciju vadības sistēmā jāpublicē paziņojums par rezultātiem.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra aicina rūpīgi iepazīties ar IUB vadlīniju saturu un neskaidrību gadījumā sazināties ar Iepirkumu uzraudzības biroju (e-pasta adrese: pasts@iub.gov.lv).

Izmaiņas sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumos