Rīgas Stradiņa universitāte (RSU)  20. novembrī ir parakstījusi līgumu ar akciju sabiedrību UPB par jaunā farmācijas studiju un zinātnes kompleksa būvniecību Rīgā, Konsula ielā 21. Daudzstāvu ēkā, kas top ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu un kuras kopējā platība būs 7151 m2, atradīsies modernas studiju telpas un pasaules līmeņa zinātnes centrs, tostarp Gatavo zāļu formu pētnieciskā laboratorija. Būvdarbus plānots iesākt vēl šogad un noslēgt pusotra gada laikā. 

RSY vizualizācija

 
RSU vizualizācija

Jaunā būve, kas papildinās Pārdaugavā izveidoto RSU studentu pilsētiņu, būs viena no apjomīgākajām un tehniski sarežģītākajām ēkām, kas tapusi augstskolas 70 gadu ilgajā vēsturē. Tajā plānots viens pazemes un pieci virszemes stāvi, kuros atradīsies RSU Farmācijas ķīmijas katedra, Farmakoloģijas katedra un Lietišķās farmācijas katedra, studiju telpas un laboratorijas topošajiem farmaceitiem, kā arī zinātnes attīstībai tik būtiskā Gatavo zāļu formu pētnieciskā laboratorija.

Jaauno kompleksu plāno nodot ekspluatācijā 2022. gada pavasara noslēgumā. Papildus ēkas būvniecībai augstskola iepirks arī tehnoloģiskos risinājumus laboratorijas izveidei.

Līdz ar jaunā studiju un zinātnes kompleksa būvdarbiem ieguvums būs arī virknei studiju programmu, kas tiks modernizētas (otrā līmeņa profesionālā augstākās izglītības studiju programmas FarmācijaRūpnieciskā farmācija un Medicīna, profesionālā maģistra studiju programma Klīniskā farmācija, kā arī doktora studiju programma Farmācija).

Objekts tiek attīstīts ar specifiskā atbalsta mērķa (SAM) 1.1.1.4 pasākuma “P&A infrastruktūras attīstīšana viedās specializācijas jomās un zinātnisko institūciju institucionālās kapacitātes stiprināšana” līdzfinansēta projekta 1.1.1.4/17/I/011 “Rīgas Stradiņa universitātes farmācijas jomas pētniecības infrastruktūras attīstība”  un SAM 8.1.1. “Palielināt modernizēto STEM, tajā skaitā medicīnas un radošās industrijas, studiju programmu skaitu” līdzfinansēta projekta “Studiju vides attīstība Rīgas Stradiņa universitātē” (līguma nr.8.1.1.0/17/I/006) atbalstu, kopumā no ES fondu līdzekļiem paredzēts ieguldīt vairāk nekā 8,9 miljonus eiro. 

 
vizualizācija

Sāks Rīgas Stradiņa universitātes jaunā farmācijas studiju un zinātnes kompleksa būvniecību

vizualizācija

Izmantota RSU sagatavotā informācija