Pašvaldībām, kuras ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu īstenoja veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumus, būs iespēja projektus turpināt arī 2020.-2023.gadā, to paredz grozījumi Ministru kabineta (MK) noteikumos par šīs ES fondu programmas nosacījumiem.

Līdz ar izmaiņām programmas nosacījumos tiek vienkāršots projektu ieviešanas process un samazināts administratīvais slogs – paredzēts atteikties no otrās projektu iesniegumu atlases kārtas īstenošanas, bet tās vietā tiks pagarināts pirmās atlases kārtas ietvaros apstiprināto projektu īstenošanas periods, kā arī tiks mainīts iznākuma rādītājs no iedzīvotāju skaita uz pasākumu skaitu. Grozījumi MK noteikumos ir stājušies spēkā š.g. 18.aprīlī.

Lai pašvaldībām būtu iespēja nodrošināt veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu turpināšanu līdz 2023.gadam, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) līdz 2020.gada 1.maijam nosūtīs uzaicinājumu visiem finansējuma saņēmējiem iesniegt priekšlikumus grozījumiem projekta īstenošanas nosacījumos. Projektu grozījumos jāparedz veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi 2020.–2023.gadā, palielinot projektu attiecināmo izmaksu kopsummu un nosakot individuāli sasniedzamos iznākuma rādītājus projekta īstenošanai.

Projektu grozījumu priekšlikumi finansējuma saņēmējam jāiesniedz ne vēlāk kā viena mēneša laikā no uzaicinājuma saņemšanas dienas.

Papildu informācija par finansējuma sadalījumu un individuāli sasniedzamie iznākuma rādītāji pašvaldībām no 2020. gada līdz 2023. gadam - Veselības ministrijas materiālā.

ES fondu atbalsts paredzēts  darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.4. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem" 9.2.4.2. pasākuma "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei" ietvaros.

vingrošana