AS "Olainfarm" ir īstenojusi ES fondu līdzfinansētu projektu "Eksperimentālās tehnoloģijas ieviešana jaunu produktu ražošanai AS "Olainfarm", uzstādot 253 eksperimentālās ražošanas līnijas komponentes par kopējo summu 6,4 milj. eiro, tai skaitā ieguldot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 2,2 milj. eiro apmērā. 

Jauno eksperimentālo ražošanas līniju un tās komponentes plānots izmantot jaunu produktu - starpproduktu, aktīvo farmaceitisko vielu, gatavo zāļu formu - ražošanas tehnoloģiju pētniecībā un izstrādē, ražošanas tehnoloģiju pārnesē, jaunu produktu ražošanā un kvalitātes kontrolē, tai skaitā jauna prettuberkulozes līdzekļa ražošanā.

"Viens no "Olainfarm" nozīmīgākajiem darbības pīlāriem ir ražošana. Inovāciju ieviešanai ražošanas procesos ir izšķiroša nozīme, lai veidotu ilgtspējīgu nākotni ar jauniem produktiem, kurus vēlamies ieviest kā daļu no "Olainfarm" izaugsmes stratēģijas. Esmu lepns, ka "Olainfarm" jau šobrīd sadarbībā ar Pasaules Veselības organizāciju nodrošina mūsu pret-tuberkulozes līdzekļa piegādi jaunattīstības valstīs Āzijā un Āfrikā, uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti un dzīvildzi," teica Jerūns Veitess, AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs.

Olainfarm stratēģisko pieeju ES fondu finansējuma ieguldīšanā atzinīgi vērtē Centrālās finanšu un līgumu aģentūras Uzņēmējdarbības un inovāciju departamenta direktore Marina Vorobjova-Vaišļa:

AS


Šobrīd izstrādes procesā ir ģenērisks prettuberkulozes preparāts - viens no jaunajiem "Olainfarm" produktiem. Pašlaik notiek prettuberkulozes medikamenta pārnese no laborotorijas uz ražošanu un mērogošana rūpnieciskās iekārtās. Veiksmīgu procesu norises rezultātā produkta komercializācija varētu notikt jau 2023. gadā.

"Olainfarm" ir vēsturiski izveidojusies ekspertīze prettuberkulozes medikamentu izstrādē un ražošanā, un mēs esam pārliecināti, ka mūsu medikaments būs liels pienesums visiem, kas cīnās ar šo slimību," uzsver Jerūns Veitess, AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs.

AS "Olainfarm" aktīvi izmanto ES fondu piedāvātās iespējas un atbalstu, veicot ieguldījumus pētniecībā, inovācijās un tehnoloģijās. ES fondu atbalsts rada pozitīvu ietekmi uz AS "Olainfarm" darbību.

AS "Olainfarm" ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. AS "Olainfarm" produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

ražošana


Papildu informācija:
Ieva Lapiņa-Ennīte
tel. 29375689
Ieva.Lapina-Ennite@olainfarm.com