Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumu atbalsta sniegšanai bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem noteikta invaliditāte, un viņu ģimenēm, otrajā projektu atlasē saņems 17 biedrības vai nodibinājumi.

 Pēc pirmreizējās projektu izvērtēšanas jau apstiprināts rehabilitācijas centra “Poga” projekts, bet vēl 16 projektu iesniegumi apstiprināti ar nosacījumiem. Ja projektu iesniedzēji nosacījumus izpildīs, Rīgā tiks īstenoti 8 projekti, 3 – Pierīgā, 4 Kurzemē un 2 – Vidzemē. 15 projektu iesniegumi netika apstiprināti nepietiekama finansējuma vai kvalitātes kritēriju neizpildes dēļ.

Projektu īstenotājiem – biedrībām vai nodibinājumiem – būs pieejams līdz 206 750 eiro liels finansējums, lai organizētu atbalsta pasākumus bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu ģimenēm.  Tie ietver sociālo rehabilitāciju, dienas aprūpi un “atelpas brīžus” jeb īslaicīgus diennakts sociālās aprūpes pakalpojumus. Tāpat projekta ietvaros finansējums paredzēts materiāltehniskā nodrošinājuma iegādei un speciālistu apmācībai pakalpojumu nodrošināšanai. Paredzēts, ka ES fondu programmas ietvaros atbalsta pasākumus varēs saņemt 1300 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) biedrību un nodibinājumu projektu iesniegumus atklātajā projektu atlasē pieņēma no 2019. gada 30. decembra līdz 2. aprīlim. Informācija par apstiprinātajiem projektiem (pēc nosacījumu izpildes) tiek publicēta CFLA mājaslapā.

Otrajā atlasē tika saņemti 32 iesniegumi par kopējo summu 5 279 352.31 eiro, tai skaitā 4 487 551.87 eiro no Eiropas Sociālā fonda (ESF) un 791 800.44 eiro – no valsts budžeta līdzekļiem. Pieejamais finansējums - 3 114 303.50 eiro, tai skaitā ESF 2 647 157.97 eiro  un  valsts budžeta finansējums 467 145.53 eiro apmērā, tādējādi pieprasītais finansējums ir lielāks par pieejamo. Projektu  attiecināmās izmaksas 85% apmērā tiks segtas no ESF, savukārt 15% - no valsts budžeta līdzekļiem.


Pirmās projektu atlases ietvaros tiek īstenoti 14 projekti, sniedzot atbalstu bērniem ar funkcionālajiem traucējumiem un viņu ģimenēm. 

Atbalsts sociālo pakalpojumu sniegšanai paredzēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt kvalitatīvu institucionālai aprūpei alternatīvu sociālo pakalpojumu dzīvesvietā un ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu pieejamību personām ar invaliditāti un bērniem" 9.2.2.3. pasākuma "Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšana" ietvaros.

kanisterapija