Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) darbinieki, atsaucoties Ekonomikas ministrijas ierosmei “iekāpt uzņēmēju kurpēs”, ierēdņiem dodoties “ēnot” uzņēmējus, viesojas vairākos uzņēmumos, kur ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu ir vai joprojām tiek īstenotas ieceres to attīstībai.

Pieci CFLA pārstāvji dodas uz vairākiem uzņēmumiem, kas ir saskārušies ar ES fondu investīciju piesaistes procesu vai īsteno ES fondu projektus, - AS “Olainfarm”, SIA “Madara Cosmetics”, SIA “Modus Consulting” un SIA “Volburg” speciālisti ļauj iepazīt sava darba ikdienu un iepazīstina ar praksi no uzņēmēja viedokļa, kā arī sniedz viedokli par pieredzi līdzšinējā sadarbībā.

Uz AS “Olainfarm” devies arī CFLA direktora vietnieks ES fondu sistēmas attīstības jautājumos Mārtiņš Brencis: “Šī ir lieliska ideja, kuru mēs izmantojam, papildinot ar iniciatīvu - esam vienojušies ar vairākiem ES fondu projektu īstenotājiem, kuri ļaus iepazīt viņu praksi. Mūsu mērķis šajā “ēnu dienā” ir tālejošs – uzzināt vairāk, izprast “otru” pusi, lai kļūtu par vēl labākiem sadarbības partneriem tiem uzņēmumiem, kas, attīstot sevi un izmantojot ES fondu sniegtās iespējas, vienlaikus sniedz ieguldījumu arī Latvijas izaugsmē. Mēs vēlamies uzklausīt, atbildēt un kopā rast idejas jauniem veidiem, lai godprātīga ES fondu atbalsta izmantošana būtu maksimāli saprotama, vienkārša un loģiska.

Iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju” šogad Latvijā notiek pirmo reizi. Iniciatīvas laikā uzņēmējam ir iespējams saņemt valsts iestādes pārstāvja jeb ierēdņa konsultāciju, kā arī saņemt atgriezenisko saiti par problēmas risinājumu. Tāpat uzņēmējs var rosināt nepieciešamos uzlabojumus regulējumā, tādejādi iesaistoties Latvijas un arī ES tiesību aktu izstrādes un pilnveidošanas procesā.

Savukārt ierēdņiem iniciatīvas ietvaros ir iespēja novērtēt radītā regulējuma darbību tieši pie lietotāja, tādejādi uzlabojot sava darba rezultātu. Tā ir iespēja gūt jaunu pieredzi, paplašināt savu redzes loku, “iekāpt uzņēmēja kurpēs” un novērtēt, kā attiecīgais regulējums tiek piemērots praksē un ko nepieciešams pilnveidot turpmākajā darbā. Tāpat šādi arvien vairāk nostiprinās “Konsultē vispirms” principa piemērošana uzraudzībā, veicinot dialogu starp valsti un uzņēmēju un samazinot administratīvo slogu.

Plašāka informācija par iniciatīvu pieejama vietnē https://ierednieno.org/.

Citāda “ēnu diena” – CFLA darbinieki ēno projektu īstenotājus

Citāda “ēnu diena” – CFLA darbinieki ēno projektu īstenotājus

Citāda “ēnu diena” – CFLA darbinieki ēno projektu īstenotājus

Citāda “ēnu diena” – CFLA darbinieki ēno projektu īstenotājus