Kļūdas ziņojums

Could not retrieve the oEmbed resource.

Otrdien, 21. janvārī, no plkst. 11.00 tiešraidē seminārs par Eiropas Savienības fondu finansējumu  biedrībām un nodibinājumiem, lai organizētu atbalsta pasākumus bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu ģimenēm.  

Seminārā būs iespējams uzzināt par ES fondu programmas nosacījumiem, projektu iesniegumu sagatavošanu, saņemt atbildes uz interesējošajiem jautājumiem, kā arī uzklausīt pieredzes stāstu no nodibinājuma “Palīdzēsim.lv”, kas jau īsteno projektu šīs programmas ietvaros.

Videoieraksts

 

Prezentācijas: 

9.2.2.3.pasākuma “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšana” īstenošanas nosacījumi

Informatīvs materiāls: Bērni ar invaliditāti - sadalījums pēc administratīvās teritorijas / 2019

Anna Grīnberga
LM Sociālās iekļaušanas politikas departamenta vecākā eksperte

Pieredzes stāsts

Ilze Skuja
Palīdzēsim.lv vadītāja

DI ieviešana Latvijā

Jānis Laucis
LM Eiropas Savienības struktūrfondu departamenta vecākais eksperts

Informācija par projekta iesnieguma sagatavošanu, iesnieguma veidlapas aizpildīšanu, projekta iesnieguma iesniegšanu KP VIS vidē un projektu iesniegumu vērtēšanu

Gunda Cimdiņa
CFLA Izglītības, zinātnes un cilvēkresursu attīstības projektu atlases nodaļas vadošā eksperte

 

ES fondu finansējums atbalsta pasākumu organizēšanai

Projektu īstenotājiem – biedrībām vai nodibinājumiem – būs pieejams līdz 206 750 eiro liels Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansējums, lai organizētu atbalsta pasākumus bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu ģimenēm.  

Tie ietver sociālo rehabilitāciju, dienas aprūpi un “atelpas brīžus” jeb īslaicīgus diennakts sociālās aprūpes pakalpojumus. Tāpat projekta ietvaros finansējums paredzēts materiāltehniskā nodrošinājuma iegādei un speciālistu apmācībai pakalpojumu nodrošināšanai. Paredzēts, ka ES fondu programmas ietvaros atbalsta pasākumus varēs saņemt 1300 bērnu ar funkcionāliem traucējumiem.

 Projektu iesniegšana - līdz 2. martam

CFLA biedrību un nodibinājumu projektu iesniegumus atklātajā projektu atlasē pieņems līdz š.g. 2. martam. Projektu iesniegumu atlases nolikums, veidlapas un cita noderīga informācija pieejama sadaļā "Izsuldinātās atlases". 

Programmas mērķu īstenošanai kopumā no ESF un valsts budžeta paredzēti gandrīz pieci miljoni eiro; otrajā atlasē pieejams atlikušais finansējums 3,1 miljona eiro apmērā. Projektu  attiecināmās izmaksas 85% apmērā tiks segtas no ESF, savukārt 15% - no valsts budžeta līdzekļiem.

Atbalsts sociālo pakalpojumu sniegšanai paredzēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Palielināt kvalitatīvu institucionālai aprūpei alternatīvu sociālo pakalpojumu dzīvesvietā un ģimeniskai videi pietuvinātu pakalpojumu pieejamību personām ar invaliditāti un bērniem" 9.2.2.3. pasākuma "Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšana" ietvaros. Pirmās projektu atlases ietvaros tiek īstenoti 14 projekti, sniedzot atbalstu bērniem ar funkcionālajiem traucējumiem un viņu ģimenēm.

TIEŠRAIDE semināram par ES fondu atbalstu sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšanai