Pirmdien, 4. martā, no plkst. 10.00 aicinām sekot līdzi tiešraidei par projektu sagatavošanu programmā, kuras ietvaros tiks piešķirts Eiropas Sociālā fonda finansējums digitālo mācību un metodisko līdzekļu izstrādei. 

Prezentācijas: 

Par specifiskā atbalsta mērķi

Santa Šmīdlere

IZM valsts sekretāra vietniece – struktūrfondu departamenta direktore

Informācija par jauno pirmsskolas izglītības un pamatizglītības mācību saturu

Digitālā mācību un metodiskā līdzekļa saturs un kvalitāte

Zane Oliņa, Skola2030 mācību satura ieviešanas vadītāja

Pedagogu stāsti par digitālo mācību līdzekļu integrēšanu mācību procesā

Liene Rolanda, Garkalnes pirmsskola

Mārtiņš Rozenbergs, Spīdolas Valsts ģimnāzija

Projekta iesnieguma sagatavošana:

  • projekta iesnieguma veidlapas aizpildīšana;
  • projekta iesnieguma iesniegšana KP VIS vidē;

Projektu iesniegumu vērtēšana

Agija Bistere, CFLA Izglītības, zinātnes un cilvēkresursu attīstības projektu atlases nodaļas vadītāja

Agrita Ķepīte, CFLA Izglītības, zinātnes un cilvēkresursu attīstības projektu atlases nodaļas vecākā eksperte

Plānots, ka programmas ietvaros komersanti izstrādās vai adaptēs vismaz 50 digitālos mācību un metodiskos līdzekļus kompetenču pieejā balstītā vispārējās izglītības satura ieviešanai, integrējot tajos visās mācību jomās apgūstamās caurviju prasmes - kritisko domāšanu un problēmrisināšanu, radošumu un uzņēmējspēju, pašvadītu mācīšanos, sadarbību, līdzdalību un digitālās prasmes.

Projektus īstenos komersanti sadarbībā ar partneriem – izglītības iestādēm, kas mācību līdzekļus arī aprobēs, iesaistot atbilstošo mācību priekšmetu pedagogus un izglītojamos. Valsts izglītības satura centrs izstrādātos materiālus publicēs digitālo mācību resursu krātuvē. Projekta finansējuma saņēmējs būs atbildīgs par izstrādāto vai adaptēto digitālo mācību un metodisko līdzekļu ilgtspēju vismaz trīs gadus pēc projekta pabeigšanas, nodrošinot to pieejamību un funkcionalitāti. 

No ESF tiks segtas 70%  projekta izmaksu, viena projekta ESF finansējuma daļa var būt no 21 000 līdz 200 000 eiro. Atlases kārtas ietvaros pieejamais kopējais finansējums ir 1 876 230 eiro, tai skaitā ESF finansējums 1 313 361 eiro un privātais līdzfinansējums – 562 869 eiro.

Projektu iesniegumus komersanti var iesniegt CFLA līdz š.g. 13. maijam. Projektu atlases nolikums, projekta iesnieguma veidlapa un palīgmateriāli pieejami CFLA mājaslapas sadaļā “Izsludinātās atlases”.

TIEŠRAIDE semināram par ES fondu atbalstu digitālo mācību līdzekļu izstrādei