Vienkāršojot maksājuma pieprasījuma apstiprināšanas procesu, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra lēmumu par maksājumu pieprasījuma apstiprināšanu turpmāk nesūtīs vēstules veidā. Par pozitīvu lēmumu finansējuma saņēmējs saņem paziņojumu Eiropas Savienības (ES) fondu projektu e-vidē, kas apliecina – maksājuma pieprasījums ir apstiprināts, un tiks veikta ES fondu finansējuma izmaksa.

Lēmumu par maksājuma pieprasījuma apstiprināšanu vēstules formā joprojām nosūtīs, ja to apstiprinās nepilnā apjomā (ieturot uz laiku daļu no pieprasītās summas, līdz tiks gūta pārliecība par finansējuma atbilstošo ieguldījumu) vai noraidīs; ja pārbaudē konstatēta neatbilstība un tiek apstiprināti neatbilstoši veikti izdevumi. Tāpat rakstisku lēmumu  nosūtīs, apstiprinot noslēguma maksājuma pieprasījumu.

Informāciju par maksājuma pieprasījuma pārbaudes rezultātiem, kas finansējuma saņēmējam ir saistoša, piemēram, par konstatētajiem pārkāpumiem bez finansiālas ietekmes, CFLA nosūtīs ES fondu projektu e-vides sadaļā “Saziņa”. E-vide, izmantojot resursu taupīšanas un lietošanas ērtuma priekšrocības, ir galvenā informācijas apmaiņas platforma ES fondu finansētu projektu vadībā starp finansējuma saņēmēju un CFLA.

Optimizē maksājuma pieprasījumu dokumentācijas apriti