Eiropas Digitālās nedēļas ietvaros Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību videokonferencē 28. martā stāstīs par Eiropas Savienības (ES) fondu projektu e-vidi, kas kļuvusi par ērtāko, ekonomiskāko un vienkāršāko veidu informācijas apmaiņai starp ES fondu finansējuma saņēmējiem un CFLA.  

Videokonference notiks 28. martā no plkst. 10.00 līdz 11.30 LPS vietnē šeit, tāpat iespējams to apmeklēt klātienē Latvijas Pašvaldību savienības 4. stāva zālē  Mazajā Pils ielā 1, Rīgā. Tiešraides laikā būs iespēja uzdot jautājumus, sūtot tos uz e-pastu tiesraide@lps.lv, tāpat ir iespēja jautājumus atsūtīt iepriekš (līdz 27. martam) uz e-pastu anete.jaudzema@cfla.gov.lv.

Videokonferencē ES fondu projektu iesniedzēji un finansējuma saņēmēji varēs uzzināt par to, kā kļūt par e-vides lietotāju, kādu informāciju iespējams iesniegt e-vidē, kādas ir datu ievades  iespējas un principi, kā arī aktuālo informāciju par jau veiktajiem un vēl plānotajiem uzlabojumiem sistēmā.

E-vide tās lietotājiem sniedz vairākas priekšrocības, tostarp:

  • iespējams sagatavot un iesniegt nepieciešamos dokumentus Jums izdevīgā vietā un laikā;
  • izmantošana ir bezmaksas – Jūs ietaupīsiet ceļa un pasta izdevumus;
  • laika ekonomija – sistēmā esošās datu ievades formas nodrošinās to, ka dokumenti tiks sagatavoti atbilstoši CFLA prasībām un iestrādātās pārbaudes samazinās neuzmanības kļūdu skaitu;
  • papildu informācija – sistēmas e-vides lietotāju rokasgrāmata un informācija pie ievades laukiem atvieglos dokumentu aizpildīšanu un iesniegšanu.

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija no 25. līdz 29. martam organizē “Eiropas Digitālo nedēļu” Latvijā.  Tās ietvaros notiek pasākumi un diskusijas, kam var sekot līdzi interneta tiešraidēs, tāpat notiek pasākumi Latvijas reģionos: skolās un bibliotēkās, nevalstiskajās organizācijas, pašvaldībās un uzņēmumos. Vairāk informācijas par Digitālās nedēļas pasākumiem Latvijā pieejamas vietnē eprasmes.lv.

“Digitālā nedēļa” Latvijā tiek organizēta Eiropas kampaņas ALL Digital week 2019 ietvaros un notiek jau 10 reizi.

Notiks videokonference par ES fondu projektu e-vidi