Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) organizē semināru zinātniskajām institūcijām un komersantiem par pieejamo Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu praktiskas ievirzes pētījumiem. Atlases trešajā kārtā kopējais pieejamais publiskais finansējums ir 13,3 miljoni eiro, no tiem ERAF finansējums vairāk nekā 10,4 miljonu eiro apmērā.

Seminārs, kurā CFLA un Izglītības un zinātnes ministrija sniegs projektu iesniegumu sagatavošanā noderīgu informāciju, notiks š.g. 13. septembrī plkst. 11.00 LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Jelgavas ielā 1, Rīgā. Semināra darba kārtība un pieteikšanās tā apmeklējumam (līdz 11. septembrim) – CFLA mājaslapas sadaļā “Pasākumi”. Semināru būs iespējams vērot arī tiešsaistē CFLA mājaslapā 13. septembrī no plkst. 11.00.

Atklātā projektu atlasē, kur iesniegumi tiek pieņemti līdz š.g. 21. oktobrim, zinātniskās institūcijas un komersanti var pretendēt uz publisko līdzfinansējumu līdz pat 600 000 eiro apmērā praktiskas ievirzes pētījumu veikšanai.

Ar ERAF līdzfinansējumu varēs veikt tehniski ekonomisko priekšizpēti, fundamentālos un rūpnieciskos pētījumus, eksperimentālo izstrādi, nodrošināt tehnoloģisko tiesību aizsardzību un projekta ietvaros radītās zināšanas izplatīt mācību, publikāciju vai zināšanu un tehnoloģiju pārneses veidā.

Ar saimniecisku darbību nesaistītam projektam maksimālā publiskā finansējuma intensitāte ir 92,5 procenti (ERAF un valsts budžeta daļa). Savukārt tādiem projektiem, kas ir saistīti ar saimniecisku darbību, maksimālā publiskā finansējuma apmērs ir līdz pat 80 procentiem, un to nosaka vairāki aspekti, t.sk. projektā paredzētās darbības un projekta iesniedzēja veids.

Detalizēti projektu iesniegumu atlases nosacījumi pieejami Ministru kabineta 12.01.2016. noteikumos Nr. 34.

Projektu atlases iepriekšējās atlases kārtās ar ERAF atbalstu tiek īstenoti 118 projekti, kopumā to īstenošanā paredzēts ieguldīt vairāk nekā 73 miljonus eiro. Vairāk informācijas par īstenojamajiem projektiem var iegūt vietnē www.esfondi.lv.

Notiks seminārs par ES fondu atbalstu praktiskas ievirzes pētījumiem