Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) aicina interesentus uz semināru 19. februārī par projektu iesniegumu sagatavošanu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalsta iegūšanai ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidē vai rekonstrukcijā. Šim mērķim programmas otrajā atlases kārtā pieejami 25,4 miljoni eiro no ERAF.

Ar ERAF atbalstu plānots veicināt apstrādes rūpniecības un viedo specializācijas jomu komersantu darbības paplašināšanos un jaunu uzņēmumu veidošanos, sekmējot industriālo telpu izveidi reģionos.

Paredzēts, ka finansējumu piešķir ražošanas ēku būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgu. Vienam plānošanas reģionam pieejamais ERAF finansējums ir 5 088 784 eiro; vienam projektam maksimālais ERAF finansējuma apmērs ir 1 500 000 eiro, Rīgas plānošanas reģionā – 5 088 784 eiro.

Seminārs notiks š.g. 19. februārī Rīgā, Brīvības ielā 55 Ekonomikas ministrijas telpās. Pieteikšanās semināram CFLA tīmekļa vietnē līdz 17. februārim. Semināra darba kārtība – šeit. Semināra norisi būs iespējams vērot arī interneta tiešraidē.

Projektu iesniegumus CFLA pieņems līdz 15. aprīlim. Projektu iesniedzēji var būt komersanti vai nodibinājumi, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma attīstīšanu un iznomāšanu ražošanas vajadzībām, apstrādes rūpniecības un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju nozares mazie un vidējie komersanti, kas būvē ražošanas telpas savām vajadzībām, kā arī ostas pārvaldes. Rīgas plānošanas reģionā apstrādes rūpniecībai jābūt augstas pievienotās vērtības nozarē.

Detalizēti projektu iesniegumu atlases nosacījumi pieejami Ministru kabineta 25.09.2018. noteikumos Nr. 612.

ERAF atbalsts ražošanas telpu attīstībai paredzēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 3.1.1. specifiskā atbalsta mērķa "Sekmēt MVK izveidi un attīstību, īpaši apstrādes rūpniecībā un RIS3 prioritārajās nozarēs" 3.1.1.5. pasākuma "Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai" otrās projektu atlases kārtas ietvaros.

CFLA aicina uz semināru par ERAF atbalsta iespējām ražošanas telpu un infrastruktūras attīstīšanai